söndag 18 maj 2014

Om en vecka är det val till Europaparlamentet

Välkommen att förtidsrösta på Vimmerby bibliotek, Södra vi bibliotek, Storebro bibliotek eller Röda tvättstugan i Bullerbyn. Öppettiderna finns här på kommunens hemsida. 

Vill du rösta på valdagen så öppnar vallokalerna den 25 maj och stänger inte förrän kl. 21. Därefter ska rösträkningen ske och rapporteras till länsstyrelsen.

Röstlängden kommer och ska godkännas av undertecknad under morgondagen. Att vara Valnämndens ordförande innebär många nya erfarenheter och en av dem är att valnämnden via kultur-och fritidsnämnden bjuder in till valaktiviteter i Bullerbyn på tisdag klockan 18.30. 

Varmt välkomna även dit och ta reda på vad de olika partierna har för valprogram till Europavalet. 

Vimmerby gymnasium hade sin valinformation i torsdags och det var sju partier på plats. De genomför skolval nästa vecka och erbjuder alla myndiga elever att förtidsrösta under skoltid nästa vecka. 

Till nästa val den 14 september har valnämnden beslutat att genomföra en valaktivitet med valinformation som arrangeras av integrationsenheten i samband med bokbord för alla partier som vill komma. Datum är ännu inte bestämt för den aktiviteten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar