lördag 24 maj 2014

Välkommen att rösta idag!

Vallokalerna öppnar kl. 8.00 och stänger klockan 21. Förtidsröstningen på biblioteket är också öppen och denna gång har vi förlängt öppettiderna där så att alla som exempelvis säsongsarbetar på Astrid Lindgrens värld eller någon annan arbetsplats i Vimmerby och inte kan rösta i någon vallokal här på orten kan göra det efter jobbet i förtidsröstningen på Vimmerby bibliotek. 

Tack valnämnden för ert arbete idag och tack Therese Jigsved , Marize Widerström , Liselott Frejd och Bengt Westrin för att ni tjänstgör i stadshuset idag. Stort tack även till alla röstmottagare , valdistriktsordföranden och vice valdistriktsordföranden för att ni ställer upp och arbetar för att valet till Europaparlamentet i Vimmerby kommun ska genomföras på bästa sätt. 

Tack även till röstmottagarna i förtidsröstningen på Vimmerby bibliotek, filialbiblioteken i Södra Vi och Storebro samt i Röda tvättstugan i Bullerbyn och på valmyndighetens hemsida kan vi notera och glädja oss åt att förtidsröstningen ökat med 56% jämfört med förra valet till EU. 1874 förtidsröster har tagits emot och ska sorteras och levereras ut till vallokalerna av valnämnden nu på förmiddagen. 

Jag tror på ett ökat röstdeltagande i Vimmerby . Valnämnden har uttryckt att minst 40% av Vimmerbyborna ska rösta denna gång vilket kan jämföras med att det var 38% som röstade förra gången i Vimmerby och 42% i Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar