torsdag 6 februari 2014

Revisions-och demokratiberedningen i Vimmerby

Har du någon gång undrat vad en ordförande i Revisions och demokratiberedningen i Vimmerby kommun sysslar med? Om du svarar JA på det så kan du fortsätta läsa här för jag ska försöka förklara det för Dig som vill veta.

Kommunfullmäktige i Vimmerby har utsett en ledamot från varje parti och två från det ledande allianspartiet att ingå i beredningen. Denna har sammanträden ungefär en gång i månaden och beredningen har ansvar för medborgardialog, demokratifrågor och revision.

Kommunens politiska revisorer har ett samarbete med beredningen som bygger på att beredningen föreslår ansvarsfrihet eller inte för kommunens nämnder, utifrån revisorernas revisionsrapport. Detta ska avgöras i kommunfullmäktige senast före sommaren. Det brukar göras på junisammanträdet som iår infaller måndagen efter midsommarhelgen.

Beredningen hanterar och tar fram förslag till beslut vad gäller politisk organisation och arvoden till förtroendevalda politiker samt arvodesreglerna för desamma. Detta arbete pågår just nu och före sommaren ska beredningen lämna förslag om organisation och arvoden till fullmäktige. Helst ska detta antas i god tid inför nästa mandatperiod så att alla politiska partier i Vimmerby vet förutsättningarna innan valresultatet är klart och förhandlingarna om olika förtroendeposter påbörjas.

Fråga gärna eller läs reglementet för revisions-och demokratiberedningen på kommunens hemsida under fliken politik / styrdokument/ förtroendevaldas arvodesregler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar